Saturday, March 12, 2016

LEBIH BERHATI-HATI

Biar bicara lebih berhati-hati...ungkapan yang begitu bermakna dan menyimpan sesuatu yang tersirat.Namun siapalah kita ...selagi mulut ada,bicara itu  tidak putus-putus..yang ada ditokok tambah agar menjadi sedap bila didengar...malah ianya juga boleh mengundang kepada sesuatu yang tidak baik.


Bagiku...kini aku lebih berhati-hati..selangkah sahaja aku pergi sudah lain ceritanya.Itulah lumrah manusia..suka menokok tambah cerita yang tiada diadakan.....Itulah manusia.

Aku sememangnya tidak suka dengan cara seperti ini...aku punya prinsip tersendiri .Bagiku bila sesuatu yang aku buat,aku akan pastikan aku buat dengan betul dan sebaiknya kerana aku tahu kita insan yang lemah dan ada kekurangannya.Aku lebih suka menghabiskan masaku dengan kerja-kerja yang sentiasa tidak pernah habis daripada membuang masa begitu sahaja.

Namun, aku akan tetap lebih berhati-hati kini.....Yang penting bagi aku adalah INTEGRITI.....yup itulah yang aku suka  sebenarnya...Biarlah aku sendiri yang tahu bicaranya.....


No comments:

LinkWithinRelated Posts with Thumbnails